14 Haziran 2009 Pazar

Roma 2009 final 1





Nasıl anlatsam nereden başlasam durumu. Ömrüm boyunca unutamayacağım bir finali en ince ayrıntısına kadar yazmak isterim. Ama aklıma geldikçe küçük anektodlar aktarmak daha güzel olur...

Bir hafta öncesi UEFA finalinde yaşadığımız hayal kırıklığının acısını çıkarmak istiyorduk. İki kumar oynamıştık. İlkini kaybetmiştik ama ikincisinde beklediğimizden çok çok fazlasını kazanmıştık. Finalistler belli olduğundan andan itibaren heyecanım başlamıştı.

UEFA her yıl bu finale ayrı bir güzellik ekliyor. Bu maçı sadece bir maç olarak düşünmeyin. Bir festivalin en son halkası gibi... Şehir güzel, şehir halkı futbolsever, rakipler dünya kulüpleri, kulüp taraftarları da şehire gelince, ortaya bir futbolsever için anlatılamayacak güzellikte bir ortam çıkıyor. Fazla bir bilgim yok ama daha önce bu kadar etkenin üst düzeyde olduğu başka bir final oynanmış mıydı acaba?

Maç öncesi tüm gün, maç zamanı ve maç sonrasıyla unutulmaz bir gün yaşadık. Sempati duyduğum Barcelona hakederek kupayı kaldırdı. Guardiola, ilk senesinde üç kupayı birden alarak tarihe geçti.

Bu günü farklı bakış açılarından yazalım bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder