9 Ağustos 2009 Pazar

Galatasaray Formaları


Fenerbahçe formaları kadar inceleme fırastı bulamadım ancak genel bir değerlendirme yapmadan da geçmek olmaz.

Parçalı Forma : Fenerbahçe çubuklu formasında bahsettiğim gibi kulüplerin klasik formalarında farklılık yaratmak hem zor hem de risklidir.

Galatasaray bu riske hiç girmemiş. Yaka ve etekteki ekstrafor baskı ve ensedeki ASY görseli (Fenerbahçe'den gördükleri söylentisi var) dışında hiçbirşey yok. Güzel mi? Evet güzel ancak geçen sene forma aldıysam bu sene de almam için bir neden var mı? Yok.

Away Forma : Bu senenin üç büyklerin formaları içinde en özensiz forması diyebilirim. Bir beyaz formamız olsun denmiş ve yapılmış. Üzerinde yeteri kadar emek harcanmadığı belli. Forma üzerindeki sarı-kırmızı kullanımı güzel değil. Kol altından geçen sarı bant anlamsız.

Mor Forma : Bu formayı yapmaktaki amaç ses getirmek ise son derece başarılı olundu. Türkiye gündemine girdi. Koca koca adamlar formayı tartıştılar. Bence bu forma daha sezon başından misyonunu bu sayede tamamlamıştır. İnsanlar bu formayı almasalar ya da beğenmeseler de GS Store mağazalarına gitme ihtiyacı hissettiler.

İlk satışların da çok iyi olduğunu duyuyoruz. Galatasaray gibi muhafazakar bir yapıda olan kulübün böyle bir formayı kabullenmesi kolay değildi. Açıkcası ben de çok erken bulmuştum Türkiye için böyle bir formayı. Bir renk moda olabilir ama forma başka birşeydir. Moda ve formayı birleştirmek kolay iş değildir. Becerebildin mi tadından yenmez. Bu formada bu iş becerildi mi? Bence hayır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder