22 Kasım 2009 Pazar

Bir Derby Maçtan Sonra Alınan Dersler ve Tavsiyeler


Kazanılan derbilerden sonra herşey unutulur ve galibiyetin keyfi çıkarılır ancak sonuç mağlubiyet ise aşağıdaki dersler çıkarılır :

- Deplasman derbysi hiçbir karşılığı olmayan duygularla dolu olur ve yaşanan hüzün ve sevinçlerin dünyada karşılığı çok azdır. Bu yüzden, eğer bu taraftarlık işine biraz bulaşıldıysa ne yapıp yapıp maça gidilmelidir.

- Bayanların olduğu ortamlarda derby seyredilmemelidir (azınlık futbolsever bayanlar hariç).

- Yemekli, çaylı, pastalı organizasyonlarla derby maç yanyana gelmemelidir.

- Maç sırasında maçın dışında başka şeyler ile ilgilenen insanlar sizi rahatsız etmiyor gibi görünür ancak bilinçaltında şöyle bir fikir oluşur : Bir derby maçtan daha önemli ne olabilir? İşte bu durum psikolojinizi etkileyebilir. Bu tip insanlarla maç seyredilmemelidir.

- Uğura inanılmasa da defalarca denenmiş ve hiçbir galbiyet alınmamış mekanlarda ısrar edilmemelidir.

- Maç sonrası için önceden yapılmış bir eğlence organizasyonuna katılmama ihtimali düşünülmelidir.

- Galibiyetler sonrası bir yerlere mesajlar atılırsa ya da telefonla arınıp dalga geçilirse, mağlubiyetler sonucu bunun tersi olacağı ve sonuçlarına katlanılması gerekliliği unutulmamalıdır çünkü karşı taraf bu anı beklemektedir.

- Takım hakkında bir maça bakılarak asla kesin hükümler verilmemelidir ancak bu tip maçlarda bu hükümler çok verilir. Bu oyunlara gelinmemelidir.

- Etrafındakilerin saçmalama katsayıları yükselir çünkü beyinin çalışması değişir ve anormal fikirler ortaya çıkar. 'Alex futbolcu mudur?' gibi sözler duyulur. Sabır edilmelidir.

- Maç biter bitmez derby psikolojisinden kurtulmak için en iyi yöntem yalnız kalmak ve mümkünse film seyretmektir.

- Hergün okunan gazeteler ve haber sitelerine uğranılmamalıdır. Hem moral bozmaya gerek yoktur hem de tiraj ve hit artırılmamalıdır.




3 yorum:

  1. golü yediğimizde elimdeki çay bardağını "bir daha kimse maça gitmesen iyi edersin bile demeyecek bana,benim yüzümden yeniliyoruz" diye bağırarak kıran bendim cumartesi akşamı.saydım da 17 senedir ilk defa inönü deplasmanı kaçırıyorum;berbat bi şey bu,yensen de yenilsen de stadta olmak lazım bizim gibilere,yoksa ayarımız bozuluyor:)

    YanıtlaSil
  2. aynen... oradaki hüzünü de sevinci de yaşamak bi başka... sağlık elverdiği sürece gidelim.. birbirimiz tetikleyelim :)

    YanıtlaSil