21 Temmuz 2009 Salı

Yeni BJK Formaları

Ne zamandır mesleğim ile ilgili konuda ahkam kesmiyorum. Sezon başlamadan önce takımlar yeni formalarını tanıtmaya başlıdılar. Üç büyüklerden bu sene ilk olarak Beşiktaş formalarını sundu.

Senelerdir Adidas giymiyorlardı (Sanırım 93-94 yıllarında efsane eqipment modeli zamanında en son adidas giymişlerdi). Biraz zaruretten biraz değişen şartlardan dolayı kulüp böyle bir seçim yaptı. Bunu tartışmaya gerek yok.

Forma çizimlerini bizim şirket adidas için hazırladı. Yaklaşık ondört model hazırladık. Bunlardan üçünü kulüp yetkilileri seçmiş. Ancak seçilenlerde de biraz değişiklik yapılmış.

Üç forma yapıldı. Resimdeki forma, klasik bir çubuklu forma ve beyaz ağırlıklı bir forma...

Damalı forma tasarımında sanırım teknik nedenlerden dolayı değşiklik yapılmış. Orjinal çiziminde damalar çok daha küçükten büyüğe doğru aşağıya iniyordu. Ne kadar farkeder diyebilirsiniz ama bence orjinal hali çok daha estetikti.

Pençe forma üç forma içinde bana en sempatik gelen model. Gerçi bu modelin de siyah versiyonunu (siyah üzerine beyaz pençe) tercih ediyordum ama sanırım kulüp yetkilileri modeli beğendi ve açık renk formaya ihtiyaç duydukları için bu versiyonu tercih ettiler.

Çubuklu formayı konuşmuyorum bile... Sahtecilerin ekmek kapısı bir forma :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder